‘Geen brief aan de informateur’

U heeft het allemaal kunnen lezen; de brievenbus van informateur Edith Schippers loopt over. Honderden belangenorganisaties en lobbyisten proberen de informateur nu nog te beïnvloeden. Maar meer dan een ontvangstbevestiging zit er helaas niet in.
Wij sturen geen brief aan de informateur. Niet omdat onze brief verloren zou gaan in het geweld van de hoeveelheid, maar vooral omdat het onze overtuiging is dat we zelf aan zet zijn. Met ‘wij’ bedoelen wij de organisaties en medewerkers die actief zijn in de zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen. In plaats van te wachten op de kabinetsformatie, reële tarieven en minder regels, is het hoog tijd om zelf het heft in handen te nemen, lef te tonen en de veranderingen die nodig zijn te realiseren.
Onze droom
Er is namelijk veel te doen als we onze droom willen realiseren. Een droom waarin de mens met zijn behoefte en zijn verlangens in die bijzondere laatste fase van zijn leven centraal staat. Waarin het niet meer gaat om behandelen, maar waar vertrouwen, warmte, aandacht, comfort en veiligheid de dag bepalen. Waarin niet mensen die achter een bureau in kantoren zitten, voorschrijven hoe deze aandachtvolle zorg moet plaatsvinden. Nee, in de nieuwe werkelijkheid bepalen de medewerkers samen met die kwetsbare mens en zijn familie, dat . En die medewerkers doen dat vanuit het hart én met het hoofd om dat vertrouwen ook waar te maken.
(dit bericht komt van de zorg nieuws site zorgvisie.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *