Over Elmer

elmer-adjusted2

Ik ben Elmer Ypenburg, oprichter van Buro Zorgeloos.
Mijn leven begon in 1966.

Als kind was ik veel buiten; voetballen, tennissen, etc. En hoe gek het ook klinkt; anderen helpen die het een beetje moeilijk hadden. Dat sociale zat er altijd al in!

Op mijn 18de jaar besloot ik dat ik in de zorg wilde werken. Ik begon in 1985 aan de opleiding tot A verpleegkundige in Den Haag. Daar heb ik het vak geleerd.

Ik weet nog goed hoe mijn eerste baan (lees combinatie werken en leren) in de zorg was. Ik genoot van het werken in het ziekenhuis. Allerlei soorten mensen met diverse aandoeningen verplegen en ondersteunen.

Al snel was ik erover uit dat ik mijn passie gevonden had; niets gaf mij zulke voldoening als het helpen van anderen.

Het verplegen alleen was echter al snel niet meer genoeg. Ik had plannen om de zorg te verbeteren. Een vervolgopleiding was in de maak. Aan de universiteit Maastricht heb ik de basis gelegd voor innovatieve plannen in de zorg. Er was en is nog steeds veel winst te behalen.

Later zag ik steeds meer dat mensen met een vorm van zorg behoefte niet goed konden mee komen in onze samenleving. Dit deed mij pijn want deze bijzondere mensen, vaak juist met een passie voor het leven in al zijn facetten, willen ‘gewoon’ kunnen meedoen.

Toen besloot ik Buro zorgeloos op te richten.

Mijn doel is het kunnen bijdragen aan een samenleving waarin ieder mens een kans heeft om volwaardig mee te doen, waarin levenskwaliteit en waardigheid centraal staan.

Buro zorgeloos is gestart in oktober 2015.
We zijn nu al bezig met vernieuwende concepten en samenwerking tussen allerlei verschillende sectoren. We hebben veel gedaan binnen de vrije tijdseconomie, zorg en welzijn, namelijk het uitvoeren van onderzoek, het bevorderen van samenwerkingstrajecten met zorgvakantieaanbieders.

We zijn op de goede weg, maar we zijn er ook nog lang niet. Er zijn nog heel veel mensen die onvoldoende kwaliteit van leven hebben, er zijn ook nog heel veel organisaties die meer aandacht en tijd aan kwetsbare mensen kunnen besteden en er is nog veel winst te halen als er sector overstijgend meer wordt samengewerkt.

Het begin is er, maar er is nog veel te doen en wij als Buro Zorgeloos werken daar hard aan (mee)!